Bladerdeeg kaas- groente hapjes

Deze bladerdeeg kaas taartjes met groente heb ik met eerste pinksterdag gemaakt. De familie heeft er heerlijk van gegeten. Het is heel erg simpel en snel te maken. Ook ideaal voor verjaardagen en feestjes. Je kan het ook combineren met vlees en vis.

Dit recept komt uit een kookboek die ik heb, maar ik heb een hele eigen draai aan gegeven. Normaal gesproken doe je deegmaken, maar dat moet een half uur liggen voordat je ze kan vullen met de vulling. Als je het snel wil gebruik dan bladerdeeg, want dat is zo ontdooid.

Hier volgt het recept: 24 stuks

Ingredienten: Bladerdeeg ( uit de diepvries) en een beetje bloem, 250ml room, 3 gesneden bosuitjes, diepvries doperwten, 1 los geklopt ei, geraspte kaas 50 gram( liefst belegen of oud), snufje peper en zout

Het bereiden:

Ontdooi de bladerdeeg op het aanrecht. Pak ondertussen een kom en meng het ei, de dun gesneden bosui, de doperwten, room, de kaas, en een snufje peper en zout aan toe. Roer alles goed door elkaar. Pas wel op dat je niet teveel zout in doet, want de kaas is ook al zout.

Be boter de cakevormpjes. Als de bladerdeeg ontdooid is haal de papiertjes die er tussen zitten uit en bloem de werk bank en leg daar de bladerdeeg op en rol het uit tot dat het een dunne lap wordt. Pak een steekvorm van ongeveer 7 a 8 cm doorsnee en haal eerst 12 rondjes uit. Doe de bladerdeeg weer bij elkaar en rol het opnieuw uit en steek weer 12 rondjes uit. Doe ze in de cakevormpjes en vul dat met de vulling. Bak ze af op 180 graden ongeveer 20 a 25 minuten. Eetsmakelijk

6 antwoorden op “Bladerdeeg kaas- groente hapjes”

  1. Moest me inhouden om niet de hele schaal leeg te eten zo lekker waren ze. Maar reg en ik hebben discipline haha. ??????

  2. deze waren ook super lekker en inderdaad inhouden om niet de hele schaal leeg te eten.
    ze zagen er mooi uit en ze smaakten heerlijk zoals jij kookt ga zo door zou ik zeggen en wie weet wordt je nog beroemd ook wauw dat zou super tof zijn.
    geniet er van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *