Aardappel- Bietensalade

Deze overheerlijke aardappel- bietensalade is gemakkelijk om te maken. Je hoeft niet lang te wachten voordat je het op tafel heb. Deze salade is ook lekker voor in de zomer en zeker ook geschikt als je op vakantie ben. Je kan er ook vis of vlees erbij doen voor de liefhebbers die dat willen. Het is gezond en lekker om van te eten.

Dit recept heb ik uit een kookboek van Jamie Oliver gemaakt met als aanpassing van mezelf. Normaal zit er forel bij, maar ik heb een vegetarische variant van gemaakt.

Hier volgt de recept: 4 personen

Ingredienten:  gekookte bietjes, kleine krieltjes, 4 gekookte eieren, haricots verts, kleine groene aspergetips, bieslook,6 el biologische yoghurt, citroensap 3 tl mierikswortel (uit een potje),  peper en zout.

Het bereiden van het gerecht:

Zet de pan met water op het vuur met een beetje zout en laat het aan de kook brengen. als het water kookt doe de krieltjes in de pan en laat ongeveer 15 min. koken. schep de aardappelen uit de pan met een schuimspaan en doe dat alvast in een grote schaal. Kook in dezelfde pan de haricots verts. Na 5 min. de aspergetips toevoegen in dit nog 3 min. laten koken tot ze beetgaar zijn. Schep die ook uit de pan met de schuimspaan en doe vervolgens de eieren in hetzelfde water en laat die ongeveer 5 min koken. als je een hard gekookt eitje wil doe dan 8 min. Als de eieren hebben gekookt laat ze schrikken onder de koude kraan.

Doe alles groentjes in de grote schaal pel de eieren en snijd die in vieren. Doe de yoghurt, citroensap, mierikswortel, peper en zout in een kom en roer alles door elkaar en schenk de saus over de salade. Meng alles door elkaar. Garneer af met de gesneden bieslook en je heb een lekkere en frisse salade. 

3 antwoorden op “Aardappel- Bietensalade”

  1. yangie beer deze salade was super lekker normaal gesproken lust ik geen bietjes maar hoe je deze hebt gemaakt proef je de bietjes bijna niet eens het was super lekker.
    inderdaad super leuke foto’s en een super leuke blog.
    goed gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *