Vegetarische bladerdeeg hapje

Zoals je hier ziet heb ik vegetarische bladerdeeg hapjes gemaakt.

Deze heb ik gemaakt als lunch voor vrienden die hard aan het werk waren. Ze hebben er goed van gegeten. Ik was erg blij dat ze het zo lekker vonden.

Hieronder het recept van een vegetarisch bladerdeeghapje.

Voor 10 stuks heb je het volgende nodig:

Ingrediënten: 1 paprika in kleine blokjes gesneden, 1 gesnipperd uitje,1 teentje fijngesneden knoflook, 200 gr baby spinazie, 5 losgeklopte eieren, zout en peper, snufje paprikapoeder, snufje chilipoeder, 1 pakje bladerdeeg, 1 extra ei voor het insmeren van de bladerdeeg, feta

De oven voorverwarmen op 200 graden

Bereiden: Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat het ontdooien. Snijdt de paprika in kleine blokjes, snipper de ui en de knoflook, klop de eieren in een kom met een beetje zout en peper en maak er roerei van. Was ondertussen de spinazie en laat deze goed uitlekken. Bak in een andere pan de ui, knoflook, paprika en de spinazie. Doe de kruiden bij de groente en roer goed door, zodat alle smaken erin komen te zitten. Als er teveel vocht in de pan zit laat het uitlekken in een fijne zeef en bak dan verder. Doe het roerei bij de groente en meng het goed door. Laat het een beetje afkoelen, zodat je het met je handen kunt hanteren. Vul de bladerdeeg met de groente, ei mengsel en verkruimel feta er boven op. Vouw de bladerdeeg goed dicht,  pak een vork en knijp de randen voorzichtig aan  elkaar. Smeer het losgeklopt ei met een kwastje over de bladerdeeg en leg het op de bakplaat.  Bak het af op 200 graden ongeveer 15a 20 minuten.

Als je er vlees of vis in wil doen kan dat ook. Let  goed op dat er geen vocht in de bladerdeeg komt, want dan wordt het zompig en niet lekker. Je kan van alles in de bladerdeeg stoppen. Je kan het ook als kleine hapje serveren op feestjes. Het is wat je zelf wil, want je heb zoveel mogelijkheden met bladerdeeg. Je kan iets hartigs of zoetigs mee maken.

4 antwoorden op “Vegetarische bladerdeeg hapje”

    1. O dan je wel pien. dat heb ik gemaakt voor de mensen die in de tuin bezig waren van onze vrienden en ik heb er niks van gegeten.

  1. dat is ook lekker als ik dat zie dan heb ik er wel zin in.
    het ziet er allemaal zo goed uit.
    je bent echt een kokkin
    maar een vraag als je zo veel maakt hoe krijg je het allemaal op ???
    haha.

    1. Ik heb het gemaakt voor de mensen die in de tuin van ons vrienden hebben gewerkt.
      Dus die hebben het allemaal op gegeten.
      Als ik nieuwe dingen maak dan gaan ze meestal in de vriezer of ik maak dingen die je lang kan bewaren en niet gelijk hoef op eten.
      Daar moet je wel slim in zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *