Aardappel koekjes zijn erg lekker om te eten. Je kunt het ook als maaltijd gebruiken. Je kunt het koud of warm eten. Dit gerecht duurt wel even voordat het klaar is.
Ingrediënten: 6 grote aardappels, 250 ml magere melk, verse nootmuskaat, geraspte gember, rode peper in kleine stukjes, 1 teen knoflook geperst, 5 takjes tijm alleen de blaadjes, 3 takjes rozemarijn alleen de blaadjes, 250 gr volkorenmeel, water, zout en peper, olijfolie
Bereiden: Schil de aardappels en snijdt ze in stukken. Doe de aardappels in een pan met water en wat zout en laat ze aan de kook brengen. Kook de aardappels circa 25 a 30 minuten. Snij ondertussen de rode peper in kleine stukjes. Ris de blaadjes van de tijm en rozemarijn en snijdt ze fijn. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en bewaar wat kookvocht van de aardappels. Stamp de aardappelen met de melk en vocht, totdat het een gladde puree wordt. Doe de volkorenmeel, gember, knoflook, nootmuskaat, rode peper, tijm en rozemarijn bij de aardappelpuree en mix het goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Giet water bij de puree totdat er een dik beslag ontstaat. Het mag niet te dun worden zoals bij pannenkoeken mix. Bak de aardappelkoekjes mooi goud bruin. Mocht je er toch teveel water in hebben gedaan doe er wat volkorenmeel bij, totdat het dik is.
Tip: Je kunt het zowel koud als warm eten. Je kunt het ook in kleine stukjes snijden en serveren met kruidenroomkaas.