Kleine gehakt taart voor 1 persoon

Deze kleine gehakt taart is voor 1 persoon. Het is een maaltijd waar je meer dan genoeg aan hebt. Je kunt het serveren met een groene frisse salade. Als je mensen te eten krijgt, kun je dit gerecht maken. Het staat ook feestelijk op een bord. Als je 3 gangen maakt zorg er wel voor dat het voorgerecht en dessert licht is.

Ingrediënten: oma’s Fanny bladerdeeg, extra bloem, 3 medium eieren, mager rundergehakt, bosuitjes in ringen, 250 ml room, 50 gr Parmezaanse kaas geraspt, 100 gr geraspte kaas jong belegen, Prei fijn gesneden, 2 tenen knoflook grof gesneden, 1 ui gesnipperd, zout en peper

Bereiden: Voorverwarm de oven op 200 graden. Snij de prei door de helft en was het zand eruit. Snij de prei in dunne halve ringen. Laat de pan heet worden en bak daar het gehakt mooi rul. Doe de ui, knoflook, en prei bij het gehakt en bak die even mee. Breng het op smaak met zout en peper. Doe de eieren, Room, Bosuitjes, Parmezaanse kaas, en jong belegen kaas in een grote kom en meng het goed door elkaar. Breng het eventueel op smaak met zout en peper. Pas op met zout, want de kaas bevat ook zout. Pak het taart vormpje en spuit in met een klein beetje olie. Bekleed het taart vormpje met het deeg. Doe het gehakt, en de roomvulling bij de bladerdeeg en bak het af in de oven voor circa 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *