Gehaktballetjes in tomatensaus

Ik heb hier eigen gemaakte gehaktballetjes in tomatensaus. Wie houd er niet van? Je kunt het met zoveel combineren. Je kunt het eten met groente, rijst, pasta, sla, aardappelen ( puree), als snack voor een feestje of als tussendoortje. Ook kun je ze koud of warm eten.

 

Ingrediënten: Rundergehakt, 1 gesnipperde ui, 1 ei, 1 tl sojasaus, 1 teentje knoflook geperst, gesnipperde gember (ongeveer 2 cm), zout, peper. Voor de saus: 2 blikjes tomatenpuree, 1 bakje cherrytomaten, 2 el sojasaus, olijfolie, boter.

 

Bereiden: Doe het rundergehakt in een kom met de gesnipperde ui, ei, 1 tl sojasaus, knoflook, gember, zout en peper. Meng alles goed door elkaar. Maak er balletjes van. Ze moeten even groot zijn als een ping pong balletje. Zet de braadpan aan en laat deze warm worden met een klontje boter en olijfolie. Bak de gehaktballetjes mooi goudbruin aan. Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd ze warm. Doe de 2 blikjes tomatenpuree in de pan en laat ze even ontzuren, doe dan de gesneden cherrytomaten erbij en laat het even gaar worden. Breng het op smaak met zout, peper en sojasaus. Doe de gehaktballetjes in de saus en laat het gaar worden in ongeveer 10 minuten.

Als je veel gemaakt heb kun je het invriezen. Verdeel het wel in porties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *