Snelle kippensoep met tofu

Ik heb hier een eigen gemaakte kippensoep met tofu, groente en eieren. Deze soep is heel makkelijk te maken. Je heb maar een paar ingrediënten nodig. Deze soep is ook gezond voor je.

 

Ingrediënten: Zak biologische wortelen, 2 rode uien in halve ringen, 250 gr tofu in blokjes, 4 eieren losgeklopt, 2 cm gember fijn gesneden, 2 tenen knoflook grof gesneden, 1 rode peper in ringetjes, 300 gr kippendijfilet, 2 blokjes kippenbouillon, 1 liter water, selderijzout, snuf gemalen peper, paprikapoeder, 250 gr paksoi grof gesneden, 3 lente uitjes in ringetjes

 

Bereiden: Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Snij ook de ui, gember, knoflook, paksoi en de rode peper. Bak in de soeppan de ui, gember, knoflook en de rode peper, totdat ie geur afgeeft. Voegde wortelen en paksoi toe en bak die even mee. Doe er een snufje paprikapoeder en selderijzout bij en laat het mee bakken. Voeg daarna 1 liter water toe en breng het aan de kook. Vul een andere pan met water en breng  aan de kook. Doe als het water kookt de kippendijfilet in de pan en laat het 20 minuten garen. Haal de kip uit de en snijdt deze in kleine blokjes. Voeg de gesneden kippenblokjes bij de soep. Roer de soep goed door. Voeg de bouillonblokjes toe en laat ze helemaal oplossen in de soep. Proef of het goed op smaak is, zo niet doe dan nog een bouillonblokje erbij. Breng de soep aan de kook en voeg voorzichtig het ei erbij, totdat je slierten krijgt. Doe de tofu bij de soep en laat ongeveer 5 minuten koken. Voeg als laatste de lente uitjes toe en roer goed door. Breng het op smaak met gemalen peper.

Eén antwoord op “Snelle kippensoep met tofu”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *