Kippenvleugeltjes zijn lekker om te eten. Je kunt het op verschillende manieren klaar maken en het is snel klaar.
Ingrediënten: 1 schaal kippenvleugels naturel, 2 teentjes knoflook geperst, 1 cm gember geraspt, 2 el sojasaus, 2 el mirin, 2 el bruine suiker, 1 tl shaoxing wine, 2 el sambal, 2 el ketjap, zout, peper
Bereiden: Als je de smaken goed in wilt laten trekken, maak het een dag van te voren. Haal de kippenvleugels uit de verpakking en dep ze droog. Meng in een kom alle ingrediënten bij elkaar. Proef of het lekker is. Doe de kippenvleugels in de kom en marineer ongeveer voor 2 uur in de koeling. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kippenvleugels in een ovenschaal en bak het af voor ongeveer 30 minuten. Besmeer de kippenvleugels tijdens het bakken af en toe met de marinade.
Lekker hoor! Jammer dat ik vegetariër ben. 😉