Pompoensoep

Pompoensoep is erg lekker en gezond. Zelf vind Ik eigengemaakte soep het lekkerst. Je kunt er eigen smaak aan geven door zelf de ingrediënten te kiezen, als hoofdingrediënt kun je zelf kiezen welke pompoensoort je neemt.

 

Ingrediënten: 1 grote pompoen, 2 cm gember fijn gesneden, 4 teentjes knoflook grof gesneden, 1 el olijfolie, 1 takje rozemarijn, 8 takjes tijm, 1 tl gemalen kruidnagel, 1 tl gemalen komijn, rode peper fijn gesneden, zout, gemalen peper, 3 bosuitjes in ringen gesneden, 1 ui grof gesneden, 1 liter water

 

Bereiden: Schil de pompoen. Haal de pitjes eruit en snij de pompoen in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan. Wanneer de olie heet is voeg je de ui, knoflook, gember, rode peper, kruidnagel, komijn, rozemarijn en tijm toe en bak die kort en krachtig aan. Doe de pompoen erbij en laat die nog 5 minuten mee bakken. Doe 1 liter water bij de groente en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken op een laag vuur. Kijk of de pompoen zacht is. Haal de takjes tijm en rozemarijn eruit. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng het op smaak met zout en peper. Garneer met de gesneden bosui.

 

Tip: Je kunt er zelf vlees bij doen. Ik zelf heb verse kip gebruikt, maar je mag het zelf weten. Serveer er brood bij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *