Deze hapjes zijn makkelijk te maken. Ze smaken ook erg lekker. Lekker met een glaasje wijn of bier. Deze hapjes kun je ook serveren bij feestjes.
Ingrediënten: 300 g diepvries bladerdeeg, 200 g gekookte ham, 1 ui (40)g, 100 g verse champignons, 40 g margarine, 20 g bloem, 6 el geconcentreerde bouillon, 6 el madeira, zout, versgemalen witte peper, bloem om uit te rollen, 1 eiwit om te bestrijken, 1 liter olie of 750 g plantaardig vet
Bereiden: Bladerdeeg volgens voorschrift laten ontdooien. Voor de vulling de ham snipperen. Uien schoonmaken en fijn hakken. Champignons schoonmaken, wassen, laten uit lekken en fijnhakken. Boter verhitten en de uien hierin 2 minuten glazig bakken. Champignons toevoegen, 5 minuten meebakken en met bloem bestrooien. Nog 2 minuten laten doorzweten en dan de bouillon en de madeira er door roeren.
Pan van het vuur nemen, ragout met ham vermengen en op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen.
Bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een deeg lap van 3 mm dik en er rondjes van 10 cm doorsnee uitsteken. ( deegresten op elkaar leggen en opnieuw uitrollen.)
Vulling over de deegrondjes verdelen. Randen voorzichtig met los geklopt eiwit bestrijken, dubbelvouwen en de randen even stevig aan drukken. Vet of olie in de frituurpan tot 180C verhitten. Rissoles er met 2 tegelijk in laten glijden en in 7 minuten aan beiden kanten goudbruin bakken.
Op keukenpapier uit laten lekken en warm opdienen. Deze hoeveelheid is voldoende voor 12 stuks.