Verse tomatensoep is erg lekker om te eten, vooral als het zelf gemaakt is. Je kunt zelf beslissen wat je erin doet. Het is ook erg gezond voor je. Ik eet de soep als het koud weer is, of als ik grieperig ben. Je kunt er heerlijk brood bij serveren.
Ingrediënten: 1 kilo tomaten, 2 cm verse gember fijn gesneden, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 8 stengels bleekselderij stukjes gesneden, 2 tl paprikapoeder, zout, peper, 1 verse rode peper fijn gesneden, peterselie fijn gesneden, 1 ui fijngesneden, 2 el olijfolie,
Bereiden: Zet de soeppan op het vuur en laat deze heet worden. Doe 2 el olijfolie in de pan. Voeg de ui, gember, knoflook, paprikapoeder en de rode peper toe en bak dit mooi glazig. Voeg de bleekselderij toe en bak die nog 2 minuten mee. Snij de tomaten in stukken en voeg die erbij. Bak alles nog even goed aan. Tomaten geven vocht af. Je hoeft daarom geen water aan toe te voegen. Zet het vuur laag en laat de soep nog 15 minuten koken. Pak de staafmixer en pureer de soep tot een glad mengsel. Schep de soep in een kom en garneer het af met peterselie. Serveer er brood bij.