Gebakken Buikspek

 Wie houd er niet van om buikspek te eten. Vooral de knapperige zwoerd die er aan zit. Het duurt wel even voordat het gaar is. Er zijn verschillende manieren om dit te maken. Je kunt zelf bepalen welke smaak je het geeft. Zelf vind ik het lekker om alleen olie, venkel, zout en peper aan toe te voegen. Wat je erbij eet, bepaal je zelf. Ik vind het lekker om met gekookte aardappelen en groente te eten.

 

Ingrediënten: 500 gr buikspek met zwoerd, 1 tl gemalen venkel, 3 el olijfolie, zout en peper

 

Bereiden: Zet de oven op 250 graden. Snij in de zwoerd schuine strepen. Zorg dat je het vlees niet raakt. Pak een braadslee en doe het buikspek erin. Voeg de olijfolie en de kruiden toe en masseer het goed in. Zet het buikspek in de oven en laat 2 uur bakken. Kijk na een uur of de zwoerd knapperig begint te worden. Mocht het te snel gaan doe dan de oven op 180 graden. Zorg wel dat de zwoerd mooi bruin en knapperig wordt. Het vlees moet ook mooi bruin en gaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *