Gebonden Shiitakesoep

Deze soep is erg leuk om te maken, en erg lekker om te eten. Het is een gebonden soep die goed vult. Ik heb het gemaakt op m’n verjaardag en iedereen heeft er van genoten. De soep was dan ook bijna op.

Ik vind het zo lekker om mijn zelfgemaakte soep te eten. Je kunt het serveren met brood of croutons. Als je liefhebber bent van vlees of vis kun je dat er bij eten, maar zo vegetarisch vind ik zelf het lekkerst.

 

Ingrediënten: 500 gr gedroogde shiitake, 100 gr margarine boter, 4 el bloem, 250 ml melk, 1 liter water, 1 ui gesnipperd, 2cm gember fijn gesneden, 2 tenen knoflook fijngesneden, 1 doos kastanje champignons in plakjes, gesnipperde peterselie, zout en peper

 

Bereiden: Doe de gedroogde shiitake in een bak en laat het wellen in heet water. Dit moet wel ongeveer 2 uur staan om de smaak af te geven, dit wordt ook tevens je bouillon. Zet de soeppan op het vuur. Doe de boter in de pan en laat het smelten. Voeg de ui, gember en de knoflook toe en bak deze even aan, totdat ze mooi glazig zijn. Voeg 4 el bloem toe en roer met de garde, totdat je een roux krijgt. Giet hier voorzichtig de bouillon zonder de shiitake bij en roer goed door met de garde, want je wil geen klontjes. Giet de melk en het water erbij en roer met de garde nog een keer goed door, zodat je een gladde soep krijgt. Snij de shiitake in plakjes en doe dat bij de soep. Voeg de champignons erbij en laat het geheel nog 15 minuten koken, maar roer tussendoor wel even in de soep. Mocht het te dik zijn, giet dan wat water bij. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in een kom en garneer het met peterselie.

 

2 antwoorden op “Gebonden Shiitakesoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *