Wat was deze soep lekker. Je kunt wel merken dat het anders is dan een normale uiensoep. Deze soep is niet vegetarisch, omdat er runderbouillon in zit. Je kunt het wel vegetarisch maken door een groentebouillon in te doen. Je kunt zelf weten wat je in de soep doet.
Ingrediënten: 500 gr uien, 40 gr boter of margarine, 15 gr bloem, 1 liter hete vleesbouillon ( zelf gemaakt of van blokjes), zout, witte peper, 2 sneetjes witbrood ( 40 gr), 20 gr boter of margarine, 2 eidooiers, 1 glas witte wijn, 4 el slagroom ( 60 gr), peterselie, bieslook
Bereiden: Uien pellen en in fijne ringen snijden. Boter of margarine in een pan verhitten. Ui ringen daarin 3 minuten glazig bakken. Met bloem bestrooien en onder goed door roeren 1 minuut laten door zweten. Dan begieten met de hete vleesbouillon. Kruiden met peper en zout en 20 minuten laten door pruttelen. Sneetjes brood ont korsten en in 1 cm grote blokjes snijden. Boter of margarine in een koekenpan verhitten. Blokjes brood daarin in 5 minuten aan alle kanten goudgeel bakken. Pan van het vuur nemen. Eidooier los roeren met de witte wijn en de room. Kruiden met peper en zout. Peterselie en bieslook onder de koude kraan afspoelen en droog deppen. Peterselie en de bieslook fijnhakken. Uiensoep van het vuur nemen en het eimengsel er door roeren. De soep nu afgedekt 2 minuten laten trekken. Overdoen in een verwarmde soepterrine. Bestrooien met de blokjes brood en kruiden en meteen opdienen.
Lijkt me heerlijk. Het recept is ook niet duur.
Ga ik een keer maken.
Dat is zeker moeite waard. Het is zeker niet duur