Spicy Rundvleessoep

Deze aller heetste onder de spicy rundvleessoepen is niet voor lafaards. Je moet er van houden. Deze recept is Koreaans. Als je het toch te scherp vind, doe dan citroensap of limoensap bij. 

 

Vers: 450 gr klapstuk, 1 ui in ringen, 40 gr rettich grof gehakt, 4 hele teentjes knoflook gepeld, 1 el geperste knoflook, 100 gr sojascheuten, 150 gr oesterzwammen in plakjes, 1 groene of gele courgette in halve maantjes, 2 bundels bosuitjes in staafjes van 5 cm, 2 eieren losgeklopt

Specerijen: 40 gr gochugaru ( Koreaanse chiliflakes), 1 tl zout, 1tl vers gemalen peper,

Voorraadkast: 1 el geroosterde sesamolie, 2 tl doenjang ( soyabonenpasta), 1 tl gochujang ( Koreaanse chilipasta), 30 gr gedroogde varenknopjes ( gosari) minstens 2 uur geweekt ( optioneel)

 

Bereiden: Doe het klapstuk, de ui, rettich en hele teentjes knoflook met 2 liter water in een middel grote pan en breng het geheel aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat het 1 uur sudderen, tot het vlees zo zacht is dat je het in stukjes kunt scheuren. Giet alles door een zeef ( bewaar de bouillon), haal het vlees eruit en scheur het in stukjes.

Verhit de geroosterde sesamolie in een pan op hoog vuur, voeg de gochugaru toe en roer goed. Neem de pan meteen van het vuur. Doe de geperste knoflook, doenjang, gochujang en het zout en de peper erbij en meng alles al roerend. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de eieren, en doe ook de apart gehouden bouillon en stukjes klapstuk erbij. Breng aan de kook. Voeg de eieren langzaam aan de kokende soep toe en serveer hem meteen.

2 antwoorden op “Spicy Rundvleessoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *