zelf gemaakte atjar

  • Dit is zo lekker om te maken. Ik had nog groente over en vond het zonde om weg te gooien. Je kunt zoveel gerechten maken met groente. Ik heb de groente gebruikt om soort van atjar te maken. Je kunt eigenlijk wel zeggen: Groente in het zuur. Het is ook erg gezond.

 

Ingrediënten: augurkjes, wortel, paprika, bosuitjes, 300 ml water, 1 tl suiker, pepertjes, 50ml azijn

 

Bereiden: Snij de groente in dunne repen. Pak een grote glazen pot en kook die in heet water. Dit doe je om de pot bacterievrij te maken. Ga er daarna niet met je handen in, want dan is de kans groot dat de atjar snel bederft. Zet een steelpan op het vuur en  giet er water, azijn en suiker bij. Laat het water koken, totdat het suiker is opgelost. Doe de gesneden groente in de pot en giet het suikerwater erbij. Doe de deksel goed op de pot en keer de pot om, zodat het vacuüm kan trekken. Laat de pot ongeveer een uur omgekeerd staan. Daarna kun hem weer rechtop zetten en kun je de atjar op een koele plek bewaren.

 

4 antwoorden op “zelf gemaakte atjar”

  1. Hoi Yanga. Leuke kleurtjes in die pot zo!. Maar moet er geen azijn of zo in? Waar wordt het nu zuur van?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *