Eigen gemaakte chili olie

Deze chili olie was best spannend om te maken. Dit omdat je met hete olie werkt waarbij je je kunt verbranden. Dus doe wel een schort om als je dit recept wil maken, want anders krijg je al die spetters over je kleren en dat wil je niet.

Je kunt het met verschillende chilipepers doen, zoals vers, gedroogd of chilivlokken. Ik zelf heb gedroogde chili gebruikt.

 

Ingrediënten: gedroogde chili peper in dunne ringen gesneden, 1 ui grof gesneden, 1 el sojabonenpasta, 1 el chilipasta, 400ml arachideolie, 2 teentjes knoflook geperst, snufje zout en peper,

 

Bereiden: Pak een steelpannetje en doe hier 1 el olie in. Bak hierin de ui en de gedroogde chilipeper 1 minuut. Voeg daarna de knoflook toe en bak die nog 2 minuten mee. Voeg 1 el chilipasta en sojabonenpasta toe en bak die nog 5 minuten mee. Voeg de rest van de olie toe en laat het warm worden. Laat alle smaken in de olie opnemen, want uiteindelijk zal je rode kleur krijgen. Laat het geheel nog 20 minuten koken. Wel tussendoor blijven roeren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *