Gefrituurde rijstballetjes

Dit kost wel even tijd om te maken. Als je dit wil maken zorg ervoor dat de rijst goed afgekoeld is. Heerlijk met een drankje.

 

Ingrediënten: 500 g pandan rijst, 2 el mosterd, 2 el mayonaise, 1 tl sesamolie, 1 pepertje in kleine blokjes gesneden( zaadlijsten verwijderd), 1 tl olijfolie, zout en peper, panko ( Japanse brood kruim), 2 eieren, 5 el bloem, arachide olie

 

Bereiden: Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Liefst de hele nacht. Doe de rijst in een grote kom en voeg de mayo, mosterd, sesamolie, pepertjes, olijfolie, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar. Rol de rijst tot balletjes ter grootte van een pingpongballetje. Leg ze op een schaal en laat ze 2 uur opstijven in de koelkast. Pak 3  diepe borden en doe in 1 bord de bloem, ander bord geklutste eieren, en het derde bord de panko. Pak een rijstballetje en haal ze eerst door de bloem dan door de ei en als laatste door de panko en herhaal dit, totdat de rijst op is. Pak een wok en doe hier de arachide olie in of pak de frituur en bak de balletjes af voor ongeveer 5 minuten of totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.

 

Tip: Je kunt ze in de vriezer bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *