Broodje biefstuk met gekarameliseerde uien

Het was geweldig om te maken. Het koste wel even tijd voordat ik het af had. Ik heb het gemaakt in het weekend en dat was erg lekker. Je kunt het op verschillende broodjes maken. Dit idee heb ik van Jamie Oliver, maar ik heb een eigen draai aan gegeven. Hij gebruikte grote ciabattabrood, andere sla en bavet ( malsere biefstuk), maar je kunt ook andere biefstukken gebruiken. Ene biefstuk kost meer dan een andere biefstuk. Je kunt de broodjes als lunch of diner eten. Het is waar je jezelf zin in heb.

 

Ingrediënten: 250 gr kogelbiefstuk, 2 grote uien in dikke ringen snijden van 2 cm, veldsla, 3 el honing, 8 el balsamicoazijn, snufje peper en zout, olijfolie

 

Bereiden: Laat de biefstuk op kamer tempratuur komen. Pak een koekenpan en voeg 1 el olijfolie toe. Bak de biefstuk 2 minuten per kant. Pak een stuk aluminiumfolie en leg de biefstukken erin en houd het warm. Doe 2 el olijfolie in de pan en bak de uien 5 minuten per kant in de pan. Voeg de honing en de balsamicoazijn toe en laat het 30 minuten in de pan bakken. Leg er wel een deksel op, zodat het rustig kan smoren. Keer wel halverwege de uien om. Voeg een beetje zout en peper toe en roer het goed door elkaar. Snijd de biefstukken in plakjes. Snijd de broodjes open en beleg het met sla, uien en de plakjes biefstuk. Eet smakelijk en geniet van je broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *