Gebakken hele kip

Dit gerecht kun je met veel groente variëren. Het is een maaltijd waar iedereen van houdt. Het kost wel even tijd om dit te maken. Ik heb het in het weekend klaar gemaakt, omdat je meer tijd heb. Door de weeks heb je minder tijd en weinig zin denk ik. Voor de feestdagen kun je het ook gebruiken. Maak er dan een feest gerecht van. Je kunt met de kip op vele manieren bereiden.

 

Ingrediënten: 1 hele kip, 5 aardappels in parten gesneden, bos uien in 5 cm snijden, 2 grote uien in parten, 1 bol knoflook gepeld, 2 punt paprika grof gesneden, kastanje champignons schoon en heel erin doen, zout en peper, olijfolie,

 

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een bakblik en doe hier alle groente in. Besprenkel de olijfolie over de groente. Pak de kip en dep het droog met keukenpapier. Schenk olijfolie over de kip en doe er zout en peper bij. Bak de kip in een uur af in de oven. Zorg er wel voor dat de kip een krokant jasje krijg. Je kunt het met salade en brood serveren. Het is wat je zelf wil.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *