Bloemkoolsoep

Deze soep is heel erg lekker om te maken. Het is ook nog gezond en het is vegetarisch. Stel dat je erg druk bent door de weeks en je heb geen zin om uit gebreid te koken maak dan deze soep. Wil je er wel vlees in doen dan kan dat natuurlijk. Het is wat jezelf wil.

 

Ingrediënten: 1 bloemkool, 1 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook geperst, 2 groentebouillonblokje, peper, 1 liter water

 

Bereiden: Snij de bloemkool in kleine stukken. Zet de soeppan op het vuur en bak de bloemkool kort aan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak die nog 3 minuten mee. Voeg het water eraan toe en de bouillonblokjes en breng het aan de kook. Zet het vuur zacht en laat het 15 minuten zachtjes koken. Pak de staafmixer. Pureer de soep helemaal tot een glad mengsel. Breng het op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout. Je kunt het met vlees en brood serveren. Het is helemaal aan jezelf.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *