Viskoekjes met zoetzure saus

Deze viskoekjes zijn perfect voor feestjes of als snacks. Deze waren zo lekker om te maken. Ik kon er niet genoeg van krijgen. Ik had het ook voor de familie gemaakt en ze vonden het erg lekker. Het was ook in 1 keer op. Het is wel ff wat werk, maar dan heb je ook wat. Ik zal je het laten zien hoe je het maakt.

 

Ingrediënten: 450 g stevige witvis ontveld, in stukjes, 1 el vissaus, 1 el rode currypasta, 1 ei, zout, peterselie fijn gehakt, peper, broodkruimels, olie om in te bakken,

Saus: 4 el suiker, 1 el koud water, 3 el rijstazijn, 2 kleine chilipepertjes fijn gesneden, 1 el vissaus,

 

Bereiden: Doe de vis, vissaus, currypasta, het ei, wat zout in de keukenmachine. Hak alles fijn. Doe de mengsel in een kom en voeg de broodkruim toe. Zet het mengsel in de koelkast, totdat je het nodig heb. We gaan nu de saus maken. Verwarm in een pannetje de suiker met water en de azijn op laag vuur tot de suiker is opgelost. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 min zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur er roer de chilipepers en vissaus door de saus. Haal de vismengsel uit de koelkast. Vorm 16 balletjes van het vismengsel en plet ze licht. Verhit een laagje olie in een koekenpan. Bak hierin de viskoekjes aan elke kant in 1- 2 min goudbruin. Laat ze uit lekken op een keukenpapier. Serveer ze warm en geef de zoetzure saus erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *