Deze gebakken uitjes kun je overal bij eten. Je moet zorgen dat het niet verbrand, het kan zo snel gebeuren. Het is simpel om te maken. Je kunt ze in een potje stoppen en voor ongeveer 2 weken bewaren. Zorg er wel voor dat het glazen potje helemaal schoon is van binnen. Het beste met kokend water of in de vaatwasser doen en heet wassen. Het is typisch een bij gerecht waar de Aziatische mensen gek op zijn.
Ingrediënten: 500 g sjalotjes in hele ringen gesneden, 300 ml plantaardige olie,
Bereiden: Pel de sjalotjes en snijd ze in ringen van ongeveer 1 cm. Laat de olie in de koekenpan heet worden en bak de uitjes helemaal goudbruin. Pas wel op, want het kan erg spetteren. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Laat het afkoelen voordat je het in de glazen pot doet. Je kunt het serveren bij de nasi of bami gerechten of bij vlees, vis gerechten, bepaalde broodgerechten. Je kunt gebakken uitjes bij heel veel gerechten eten.