Vanilleijs met frambozen en slagroom

Dit toetje moest ik denken aan kerst. Deze enkele stroopwafelbakjes kregen ze met kerstpakket. Toen dacht ik gelijk aan iets lekkers. Dit is zo makkelijk om te maken. De bakjes zijn waarschijnlijk verkrijgbaar bij bepaalde winkels. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar ze die bakjes vandaan hebben gehaald. Misschien bij de bakker, supermarkten, groothandels. Je kunt ze denk ik ook zelf maken. Ik zou het wel even opzoeken als je dit gerecht wilt maken. Het is erg lekker om van te eten, vooral als je gek ben op nagerechten.

 

Ingrediënten: 1 bak vanille ijs, 75 g chocola van goede kwaliteit, 100 ml slagroom, verse frambozen, kant en klare stroopwafelbakjes,

 

Bereiden: Pak een steelpannetje met water en zet de glazenkom er boven op. Zorg dat de kom niet het water raakt. Laat het water koken en doe de chocola in de glazen kom. Laat het smelten, voeg een klontje boter bij en roer goed. Als de chocolade is gesmolten laat het afkoelen. Leg de stroopwafel bakjes op een bord. Doe alle ingrediënten in het bakje en schenk de chocoladesaus erover heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *