Knoflooktoastjes met bavet en zongedroogde tomaatjes

Dit hapje heeft heel veel smaak. Ik weet zeker dat er mensen zijn die er veel van kunnen eten. Het is heel erg lekker om een biertje of een wijntje bij te drinken. Je kunt het serveren op een feestje of in het weekend als je gezellig avondje wil houden. Je kunt het eigenlijk bijna elke dag eten. Het is wel gezelliger als je gasten heb. Ik heb het zelf geserveerd op verjaardagen. Je zag al de gasten lekker er van eten en genieten. Ik maak dan een buffetje, zodat de mensen het zelf kunnen pakken. Dat is veel makkelijker. Je kunt dan zelf aanwezig zijn op het feestje.

 

Ingrediënten: 500 g bavet, bosui in dunne ringen gesneden, knoflooktoast, zongedroogde tomaatjes in olie, 1el olijfolie, 1tl roomboter, peper, zout, rucola sla,

 

Bereiden: Haal de knoflooktoast uit de verpakking. Spreid het uit op een grote schaal. Pak een koekenpan en smelt een klontje roomboter en olijfolie. Bak de bavet aan ieder zijde voor ongeveer 5 min. Breng het op smaak met zout en peper. Laat het voor ongeveer 5 min rusten in de aluminiumfolie. Snij de bavet in dunne plakjes. Snij het wel tegen de draad in, want anders is het te taai. Leg de rucola sla en de plakjes bavet op de knoflooktoast. Garneer het af met de bosui en zongedroogde tomaatjes. Je ziet zelf hoe de lijntjes lopen in de bavet. Mocht je het niet weten vraag het aan de slager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *