Gebakken spek met uiencompote

Ik ben gek op hapjes maken. Vooral als ik feestjes geef. De gasten vinden het erg lekker en genieten ervan. Het zijn snelle hapjes die je op feestjes kunt serveren en je staat niet lang in de keuken. Hoe fijn is het om dan bij je gasten te zijn. Er zijn hapjes die je zelf uit moet proberen. Je heb zoveel hapjes die je kunt maken en serveren. Iedereen die je een compliment geeft over het eten vinden het heerlijk. De gezelligheid moet er zijn met eten en drinken. Als er mensen op bezoek komen dan moet er altijd iets lekkers op tafel. Ik vind het erg leuk als je ziet hoe de gasten ervan kunnen genieten.

 

Ingrediënten:  Stokbrood in dunne plakjes gesneden, rucola sla, kruidenboter op kamer tempratuur, 1 ui in dunne halve ringen, bieslook fijn gesneden, speklapjes in vieren snijden, uiencompote, olijfolie,

 

Bereiden: Voorverwarm de oven op 210 graden. Haal de rooster uit de oven en leg het bakpapier erop. Leg de stokbroodjes op het bakpapier en bestrijk ze met olijfolie aan beide kanten. Bak de broodjes voor ongeveer 20 min af. Pak een koekenpan. Laat de pan heet worden. Bak de speklapjes totdat ze gaar en krokant zijn. Laat ze rusten voor ongeveer 5 minuten. Leg de broodjes op een schaal en smeer ze in met kruidenboter. Beleg het eerst met de sla, vlees, compote en ui. Garneer het af met bieslook.

Zo heb je heel snel een hapje op tafel. Je kunt er ook saus over heen doen plaats van de compote. Je heb heel veel variaties. Het is wat jezelf wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *