Dit was ook weer om uit te proberen. Je krijg dan zoveel ideeën als je hapjes aan het maken bent. Soms zoek ik naar hapjes. Je ziet dan zoveel hapjes voorbij komen. Ik bedenk dan hoe ik het anders kan maken. Je hoef nooit echt aan een recept te houden. Het is een inspiratie wat ze geven. Je kunt altijd een eigen draai aan geven. Het is wat jezelf wil. De hoeveelheden hou ik wel aan van het recept. Dat is altijd handig. Je Kunt heel veel variaties doen met hapjes, maar het moet wel bij elkaar passen.
Ingrediënten: 500 g eendenborst op kamer tempratuur, stokbrood in dunne plakjes snijden, 2 ui in dunne ringen, bosui in dunne ringen, kersen uit pot uitgelekt, olijfolie, peper en zout,
Bereiden: Voorverwarm de oven op 210 graden. Leg een bakpapier op het rooster. Leg de broodjes op het bakpapier en smeer ze in met olijfolie. Bak de broodjes af voor ongeveer 20 min. Pak een koekenpan en laat het heet worden. Haal de eendenborst uit de verpakking en dep het droog met een stuk keukenpapier. Bak de eendenborst op de vel kant en laat het knapperig worden. Zo komt het vet eruit. Draai de eendenborst om en bak het totdat het gaar is. Je heb dus geen extra vet nodig. Laat de eendenborst rusten voor ongeveer 5 min. Verwarm de kersen in een steelpannetje en laat het vocht inkoken. Bak in de koekenpan de uien totdat ze mooi bruin en glazig zijn. Snij de eendenborst in plakjes. Beleg de broodjes met ui, eendenborst, kersen. Breng het op smaak met zout en peper. Garneer het af met de bosui.
Je dag kan niet meer stuk als het allemaal gelukt is. Ik hoop natuurlijk dat mensen het lekker vinden. Je kunt ook de kersen vervangen. Gebruik dan sinasappel marmelade. Dat is ook erg lekker om bij te eten.