Aziatische gehaktballetjes

Dit is moeite waard om te maken. Je moet er wel van houden. Het is wel ff een werkje, maar dat geeft ook rust voor jezelf. Als het klaar is kan je het met rijst en saus eten. Je kunt het ook als een hapje eten met wat chilisaus. Je kan eigenlijk van alles bij eten. Dit is zo lekker om te eten en je blijft ervan snoepen als er wat van overblijft. Het is ook ideaal voor feestjes.

 

Ingrediënten: 500 g varkensgehakt van de slager, 2 rode pepertjes heel fijn gesneden, 1 ui in fijngesneden, 5 knoflook geperst, 3 el ketjapsaus, 2 el mirin, 1 el vissaus, 3 cm gember fijn gesneden, 3 el lichte sojasaus, gemalen peper, 1 tl paprikapoeder, olijfolie

 

 

Bereiden: Voorverwarm de oven op 210 graden. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie. Pak een kom en doe het gehakt erin. Voeg alle andere ingrediënten toe. Meng alles heel goed door elkaar. Maak van het het gehakt kleine pingpong balletjes. Maak je handen vet met olie. Pak een balletje en druk ze klein beetje plat. Leg ze op de ovenplaat. Bak de balletjes voor ongeveer 30 minuten af in de oven.

 

Serveertip: Je kunt er rijst, noodels, groente, bouillon, erbij nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *