Vietnamese loempia’s

Ik heb eindelijk een goed recept gekregen van een vriendin die uit Vietnam kom. Met het maken van de loempia’s was toch al paar keer mislukt. Het sprong open en het was veel te nat. Echt niet lekker om te eten. Dus ik maakte het nog een keer en dat was toch een partij lekker. Je heb van die kraampjes die overal komen. Die mensen kunnen echt lekker koken. De sauzen die ze hebben is ook erg lekker en soms scherp. Ook van die bapao’s die ze hebben. Heerlijk gestoomd. Ik heb een keer gegeten en het was echt heerlijk. Ook ideaal voor een feestje die je geeft. Of het nou thuis is of in een kroeg. Het is echt leuk om zoiets bij te hebben. Je kan ook zelf ook hapjes maken en uitdelen. Het is wel ff een werkje, maar als het klaar is kan je er lekker van eten. Lekker met wijn of bier.

 

Ingrediënten: Loempiavellen, zakje wortelen in juliennereepjes, zakje kool in juliennereepjes, 4 kipfilet, zakje ui in juliennereepjes, rijstvermicelli, zout, kom water, 1 kippenbouillonblokje, 1 ei losgeklopt,

 

Bereiden: Doe de groente in een kom met flink wat zout en water. Laat het minstens 5 uur staan. Het vocht van de groente moet eruit. Zet een pannetje op met water. Voeg de bouillonblokje en de kip toe en laat aan de kook komen. Zet het vuur laag en kook de kip voor ongeveer 15 minuten. Doe de rijstvermicelli in een kom en voeg daar heet water bij. Dek het af voor ongeveer 10 minuten. Kijk of de groente al slap zijn en proef. Spoel de groente af onder de kraan en laat het heel erg goed uit lekken. Giet de rijsvermicelli af in een vergiet en laat die ook heel erg goed drogen. Kip uit het pannetje halen en in stukken snijden. Knip de vermicelli in kleine stukken. Neem een loempiavel met de punt naar je toe. Leg de groente, kip, en de rijstvermicelli vlakbij de punt en rol een stukje op. Vouw de volgende 2 punten die je heb naar binnen en rol verder. Wel goed strak. Bij het laatste punt smeer je het in met ei en plak je het dicht. Goed aan drukken. Her haal dat paar keer, totdat de vellen op zijn. Zet de frituurpan aan op 170 graden en bak de loempia’s 2 stuks te gelijk voor ongeveer 5 minuten of totdat ze mooi goud bruin worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *