Macaroni

Ik ben gek op macaroni. Als de saus er door heen zit. Niet apart moet ik zeggen. Het wordt vaak wel zo gegeten, behalve door de echte Italianen. Die kunnen koken hoor. Ik ben toen ook naar Italië geweest met een reis en ook met m’n ouders. Je kunt zo lekker eten daar. Ze maken het wel allemaal anders. Iedereen doet het op z’n eigen manier. Ik herken dat toen ik Jamie Oliver aan het kijken was. Die ging naar verschillende delen van Italië. Iedereen doet het anders daar. Ik heb het daar niet van hoor. Ik heb een eigen draai aan gegeven. Ik heb het geleerd van m’n vader. Als je in de horeca heb gewerkt zie je dat ook.

 

Ingrediënten: 1 pak macaroni, 1 ui grof gesneden, 3 tenen knoflook fijn gesneden, 500 gr gemengd gehakt, zakje verse macaroni groente, 2 blikjes tomatenpuree, 2 pakjes gezeefde tomaten, 1 el paprikapoeder, zout, peper, 1 runderbouillonblokje verkruimeld, 3 el olijfolie, olijfolie extra vierge,

 

 

Bereiden: Zet een pan met ruim water en zout op. Laat dat aan de kook brengen. Doe de macaroni erbij en laat voor ongeveer 8á 10 minuten koken. Zet een braadpan op het vuur en laat goed heet worden. Doe het gehakt in de pan en bak het rul. Doe de uien en de knoflook bij en bak die nog 3 minuten mee. Voeg de paprikapoeder en tomatenpuree en bak nog 3 minuten. Doe de groenten bij en meng het goed door elkaar. Voeg dan de saus en het bouillonblokje toe en roer nog een keer. Breng het op smaak met zout en peper en laat nog alles 10 minuten pruttelen. Tussendoor nog roeren. Giet de macaroni af en voeg nog een scheutje olijfolie extra vierge toe en roer door elkaar. Doe de saus bij de macaroni en roer, totdat alles bedekt is met saus. Je kunt er kaas bij serveren en sla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *