Heerlijke winterse stoofvlees

Dit gerecht bestaat al heel lang. Iedereen heeft het al een keer gemaakt. Je heb ze in verschillende recepten. Ik vind op de oude manier lekkerder. Het is zo lekker om in de winter te eten, want wie wil dat niet. Ik vind het lekker om rijst bij te eten. Heleboel mensen eten volgens mij aardappelpuree bij, wat ook lekker is natuurlijk. Je kunt het ook op de vegetarische manier maken. Ik gebruik geen bloem om het vlees in te rollen. Normaal doen ze dat wel om later de saus te binden. Ik vind het te machtig om zo te eten. Ik bind het vocht later met wat maizena. Het is minder machtig vind ik.

Ingrediënten: runderriblappen, kruidenbuiltje, 1 ui grof gesneden, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 1 el bakboter, 1 glas rode wijn, paprika in grove blokjes, 1 wortel in blokjes, bleekselderij in stukken, 1 potje amsterdammse uitjes uit gelekt, zout, peper, 1 runderbouillonblokje, Bakje champignons in vieren snijden, maizena om te binden, water,

 

Bereiden: Pak een braadpan en laat het goed heet worden. Snij het vlees in grove stukken. Voeg de boter in de pan en laat die smelten. Bak het vlees in porties mooi goud bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak die nog 2 minuten mee. Doe water, kruidenbuiltje, bouillonblokje en glas wijn bij en laat het voor 3 uur zachtjes koken. Voeg de groente na 2 1/5 uur bij het stoofvlees en roer goed door elkaar. Maak van maizena en water een papje en voeg die bij de stoofvlees. Haal het kruidenbuiltje eruit en laat alles zachtjes door garen. Af en toe roeren. Breng het nog op smaak met zout en peper. Lekker met rijst en puree.

Eén antwoord op “Heerlijke winterse stoofvlees”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *