Stokbroodje met gehakt uit de oven

Hier ben ik weer na een lange tijd van weg geweest. Ik moest echt even de tijd hebben om na te denken wat ik zal maken en het is toch gelukt. Het was wel erg makkelijk om te maken. Dit recept heb ik van een collega gehad die erg goed kan koken. Dus ik dacht dat wil ik ook wel proberen. Het is een snelle recept die snel klaar is als je weinig tijd heb. Het is ook heerlijk om met een soepje te eten. Het is wel machtig.

 

Ingredienten: 350g half om half gehakt, 1 ui fijn gesneden, 2 teentjes knoflook geperst, 1 blikje mexicaanse groente, 1 blikje tomatenpuree, geraspte kaas, salamiplakjes, italiaanse kruiden, zout en peper, 2 stokbroodjes

 

 

Bereiden: Zet de koekenpan op het vuur. Doe het gehakt in de pan en bak die voor ongeveer 5 min. Voeg de ui en de knoflook toe en  bak die ook even mee. Voeg de tomatenpuree toe. Roer het goed door elkaar, totdat de tomatenpuree ontzuurt is. Voeg de groente en de kruiden bij en bak die ook even mee. Eventueel op smaak brengen zout en peper. Snij de stokbroden door de lengte en hol het uit. Niet teveel. Voeg het gehakt mengsel op het brood. Maak het af met geraspte kaas en salami. Voor verwarm de oven op 210 graden. Bak het stokbrood in de oven af voor ongeveer 10 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *