zelf gemaakt kimchi

Dit is zelfgemaakte Kimchi. Kimchi is een bijgerecht uit de Koreaanse keuken.

Je heb verschillende Kimchi. De ene kan wat donkerder zijn dan een ander. Vaak is de kleur wel fel rood. Dit komt door de specerijen die gebruikt worden.

De Kimchi die ik heb gemaakt is wat donkerder.

De smaak is bij alle soorten hetzelfde.

Hieronder het recept van kimchi:

Ingrediënten: 1 Chinese kool in stukken gesneden, 8 el paprikapoeder {flinke eetlepels}, 6 bosuien in stukken van 5cm gesneden, 1 bol knoflook geperst, 5 cm gember in dunne reepjes gesneden, 3 el vissaus, 3 el donkere sojasaus, 3 el lichte sojasaus, trassie van 1 cm verkruimelt, 3 el oestersaus, 2 chili pepers in kleine stukjes gesneden, 200 gr zout,

Bereiden: Vul een bak met water en doe 200 gr zout bij. Snij de Chinese kool in stukken en doe die in het water met zout. Laat dit 2 uur in het water zitten, dan kan het gaan fermenteren. Haal het zaad en de zaadlijsten uit de chilipepers en hak deze in kleine stukjes. Doe deze in de kom. Maak de knoflook schoon en pers het uit boven de kom. Maak de gember ook schoon en snij die in hele dunne reepjes en doe dat bij de knoflook, snij de bosuitjes in stukken van 5cm en doe die ook bij de gember en de knoflook. Voeg de vissaus, oestersaus, donkere sojasaus en de lichte sojasaus toe en roer dat goed door. Doe dan de paprikapoeder en de trassie erbij en roer goed door totdat de trassie is opgelost. Spoel de kool goed af en laat het uitlekken. Doe de kool bij de saus en roer alles goed door totdat alles is op genomen. Laat het een nacht op een koele plek goed afgedekt staan. Vul de potten met de kimchi en doe de deksel er goed op.

Zorg wel dat de potten goed bacterie vrij zijn. Doe de potten in de vaatwasser, op de heetste stand wassen en daarna niet meer aan de binnenkant zitten. Anders moet de kimchi nog dezelfde dag opgegeten worden.

Je kunt de kimchi 3 maanden in de koeling bewaren en zelfs ook een jaar. verstop het wel op een donkere koele plaats.

Mocht je het gerecht te heet vinden dan kun je altijd de peper er uit laten en in plaats daarvan extra paprikapoeder toevoegen.

 

3 antwoorden op “zelf gemaakt kimchi”

  1. lekker hoor die kimchi.
    ik heb nu al zin om dat op te eten haha.
    bewaar maar een pot voor mij hihi. (grapje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *