Zelf gemaakte kippensoep

Op dit plaatje zie je een eigen gemaakte kippensoep. Deze soep is gemaakt van verse kip. Ik zal je vertellen hoe je dat kunt maken.

Hier volgt dan het recept.

Ingrediënten: 1 hele kip, 1 blikje mais, 1 blikje bruine bonen ( uitgespoeld), bosuitjes gesneden in dunne ringen, 2 liter water, tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, snufje gemalen kruidnagel, snufje gemalen komijn, 2 uien in stukken, stuk gember grof gesneden ( duim grote), 1 knoflookbol door midden gesneden, 1 peper grof gesneden, flinke scheut sojasaus, zout en peper, 1 limoen door de helft gesneden

Bereiden: Maak de hele kip schoon onder de kraan, doe dan de kip in een grote soeppan en vul het met 2 liter water. Doe de grof gesneden ui, peper, gember, laurierblaadjes, knoflook, tijm, rozemarijn, limoen, kruidnagel, komijn bij de kip en laat het aan de kook brengen. Schep het vet af wat je ziet in de pan. Laat het een uur op laag vuur koken. Als het een uur heeft gekookt haal de kip eruit en laat het afkoelen. Zeef de bouillon in een kom en gooi de groentes weg, behalve de knoflook, want de bolletjes kun je gebruiken. Doe de bouillon terug in de pan. Zet de pan terug op het vuur. pluk de kip uit elkaar en gooi de kraakbenen, het vel, en de  botten weg, want die heb je niet meer nodig. Breng de soep op smaak met de knoflook, sojasaus, zout en peper. Roer het goed door elkaar. Laat de mais en de bonen uitlekken in de zeef en gooi die bij de soep en roer nog een keer. Laat de soep 10 minuten nog koken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en garneer het af bij de soep. Je kunt er ook gebakken uitjes erbij doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *