zelf gemaakte aardappel salade

Ik heb hier een eigen gemaakte aardappel salade. Lekker als maaltijd salade of bij de BBQ. Je kunt het bij verschillende gerechten eten. Ook geschikt voor feestjes. Ik laat het zien hoe je het kan maken.

Ingrediënten: vastkokende aardappels, bosuitjes, ui, augurken, magere spekjes, peterselie, 3 el magere yoghurt, 1 el olijfolie, 1 el rode wijn azijn, zout en peper, 1 tl mosterd

Bereiden: Schil de aardappels en doe ze in de pan. Spoel de aardappels 1 keer na met koud water. vul de pan opnieuw met water bij de aardappels, doe er een snuf zout bij. Zet de aardappels op hoog vuur en laat ze koken. Kook de aardappels, zet het op een medium vuur en laat ze ongeveer 25 minuten koken. Ze moeten net beetgaar zijn. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Bak intussen de spekjes zonder olie in een pan. Snij de peterselie, de bosuitjes, ui en augurken in kleine stukjes. Maak de dressing van yoghurt, olijfolie, rode wijn azijn, mosterd en meng het goed door. Breng het op smaak met zout en peper. Snij de aardappels in stukjes en doe ze in een schaal. Doe de peterselie, bosuitjes, augurken, ui, spekjes, en de dressing bij de aardappels en meng het door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *