Deze snack is leuk om te maken. Wie houd er niet van om eigen gemaakte inktvis ringen te eten. Je kunt het serveren bij feestjes of als er bezoek komt. Heerlijk met een glaasje wijn of bier.
Ingrediënten: 200 g bloem, 1 tl zout, 2 eieren, 200 ml mineraalwater met prik, 450 g inktvisringen, 600 ml plantaardige olie om in te frituren, peterselie, citroenpartjes
Bereiden:
Zeef de bloem met het zout in een kom. Klop er de eieren en de helft van het mineraalwater door. Klop de rest van het mineraalwater erdoor tot een glad beslag. Zet dit weg.
Verhit in een (frituur)pan de olie tot 180C. ( of tot een blokje brood in 30 sec bruin wordt)
Doop de ringetjes in het beslag en laat ze met enkele tegelijk in de hete olie glijden. Frituur ze in 1-2 minuten goudbruin en knapperige. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm terwijl u de rest frituurt. Serveer ze direct op een grote schaal met citroenpartjes en peterselie.