Lasagne

Wie houd er nou niet van om zelfgemaakte lasagne te eten. Het is veel gezonder en je kunt het op je eigen manier maken. Het duurt wel even voordat je het af heb.

 

Ingrediënten: 5 pruimtomaten, 1 prei, 1 rode paprika, 1 wortel, 1 witte ui, 2 teentjes knoflook, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, lasagne saus, 9 lasagne vellen, 2 el olijfolie, 400 gr rundergehakt, 100 gr geraspte kaas, eventueel zout en peper

 

Bereiden: Was de groente en kruiden voor gebruik

verwarm de oven voor op 190 graden of hete lucht 170 graden en vet een ovenschaal in ( ovenschaal inhoud minimaal 2 liter)

Snijd de prei in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en snijd fijn

Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Schil de wortel. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de wortel, paprika en de pruimtomaten in stukjes van 1 cm.

Breng het gehakt eventueel op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee.

Bak de wortel, paprika en prei ca 4 minuten met het gehaktmengsel mee.

Doe de lasagnesaus, de tomatenblokjes en de kruiden ( rozemarijn en tijm) erbij en breng aan de kook. Laat 3 minuten zacht koken zonder deksel. Extra vocht toevoegen is niet nodig.

Verdeel een kwart van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg 3 lasagnebladen op. Herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus.

Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas. Plaats de schaal midden in de voorverwarmde oven en bak de lasagne goudbruin in ongeveer 30 minuten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *