Deze gerecht is echt niet voor lafaards. Het is zo lekker om te eten en om te maken. Mocht je het wel te pittig vinden doe er dan wat suiker en limoensap bij. Zo blus je de scherpte wel af. Het is heel erg makkelijk om te maken.
Ingrediënten: 1 hele kip, wortel in kleine stukken, 3 stelen bleekselderij in plakjes, rettich in blokjes, bosuitjes in ringetjes, champignons in dunne plakjes, kleine snoeptomaatjes door de helft, peterselie fijn gehakt, 1 tl rozemarijn, 1 tl tijm, 1 tl paprikapoeder, 1 el Gochujang ( Koreaanse chilipasta), 1 el sojabonenpasta, 1 ui in dunne ringen, 2 liter water, 4 blokjes kippenbouillonblokjes, zout en peper, 2 teentjes knoflook in plakjes, gember in kleine stukjes, olijfolie
Bereiden: Voorverwarm de oven op 200 graden. Zet de kip in de ovenschaal en besprenkel de olijfolie over. Doe wat zout en peper op. Bak de kip in de oven voor ongeveer een uur. Pak een soeppan en zet die op het vuur met 1 el olie. Bak de knoflook, ui , gember, rozemarijn, tijm en paprikapoeder, totdat ze een geur afgeven. Doe de groente erbij en bak die nog 5 minuten mee. Giet 2 liter water bij. Voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het nog 10 minuten koken op een zacht vuur. Laat de kip afkoelen. Haal het vlees van de botten. Doe het vlees in een aparte schaal en voeg de gochujang en de sojabonenpasta toe. Roer het goed door elkaar. Laat het voor ongeveer 1 uur marineren. Proef of de soep goed op smaak is en voeg dan de kip erbij. Roer alles goed door en de soep is klaar.
Klinkt lekker, Yang! Denk je dat ik het ook kan maken met de vegetarische kipstukjes van Vegetarische Slager? Of met tofu? Xx
Jazeker kan je dat doen. Het is zelfs lekker om met vegetarische kip of tofu te doen