Cupcake met chocolade topping

Wie houd er nou niet van om een cup cakes te eten. Je mag jezelf een keer flink trackteren. Het is ook erg leuk om te maken. Je kunt het voor feestjes maken, maar ook om mee te nemen naar je werk. Het is altijd lekker om te snoepen.

 

Ingrediënten: Voor cup cakes: 250 g zelf rijzend bak meel, 1 tl bakpoeder, 250 g boter, 250 g suiker, 250 g eieren,

Bereiden: Laat de boter zacht worden. Meng in een kom de boter en de suiker goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer alles goed door elkaar, totdat het luchtig wordt. Doe de bloem en de bakpoeder in een kom en roer het goed door elkaar. Doe de bloem beetje bij beetje erbij en roer het met een houten lepel door elkaar, zodat het luchtig wordt. Pak de muffinblik en doe de cup cake vormpjes erin. Vul de vormpjes met het cake beslag. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het voor ongeveer 30 minuten af. Laat het afkoelen op een rekje.

 

Ingrediënten voor de chocolade topping: 250 g poedersuiker, 250 g roomboter, op kamertemperatuur, 2 el heet water, 30 g cacaopoeder, of 75 g gesmolten chocolade, 1 tl vanille extract

Bereiden: Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer. Of laat 75 g chocolade in een kom boven een pannetje met heet water smelten op middel hoog vuur. Laat de gesmolten chocolade goed afkoelen en voeg dit toe aan de botercrème. Schep alles nog eens goed door elkaar met een spatel. Breng de chocolade botercrème aan op de afgekoelde cup cakes met een spuitzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *