Gefrituurde deegruitjes

Dit is lekker om te maken, maar ik zou het wel met een dip sausje of bij de soep serveren. 

 

Ingrediënten: 110 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 1 el Nigella zaad, 80 ml water, 300 ml plantaardige olie

 

Bereiden: Doe de bloem in een grote kom. Voeg het bakpoeder, zout en de nigellazaad toe. Vermeng alles goed. Voeg het water toe en vermeng alles tot een zacht, elastisch deeg. Rol het deeg op een schoon werkvlak uit tot een lap van circa 5 mm dik. Snijd de deeglap met  een scherp mes in ruitjes. Rol de rest van het deeg opnieuw uit en snijd dit eveneens in ruitjes. Verhit in een diepe pan de olie tot 180- 190 graden of tot een blokje brood in 30 seconden bruin wordt. Laat enkele deegruitjes voorzichtig in de olie glijden en frituur ze goudbruin. Schep de ruitjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een keukenpapier. Frituur op deze manier de overige ruitjes. Serveer de ruitjes met een dipsaus of bij de soep. U kunt ze tot gebruik bewaren in een lucht dicht afsluitbare trommel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *