Tortilla met gehakt en yoghurt tahin ( sesampasta)

Dit gerecht is makkelijk om te maken. Dit gerecht kun je combineren met verschillende groente, vlees en vis. Zelfs voor vegetariër is het leuk om te maken. Haal het vlees en vis weg en voeg veel groente en tofu toe of andere vleesvervangers.

 

Ingrediënten: 500 gr gehakt, tortillabakjes ( supermarkt), peterselie fijn gehakt, 5 el yoghurt, 1 el tahin ( sesampasta), 1 teentje knoflook geraspt, 1 ui fijngesneden, granaat appel pitjes, olijfolie, zout, peper, 1 tl gemalen kardemom, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen kruidnagel, 1 tl paprikapoeder,

 

Bereiden: Pak een koekenpan en laat het heet worden. Voeg 1 el olijfolie toe in de pan en bak het gehakt rul. Voeg de paprikapoeder, kardemom, kruidnagel, ui, komijn, zout en peper toe en bak die 5 minuten mee. Bereid de tortillabakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een kom de yoghurt, tahin en de knoflook en roer goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Vul de tortillabakjes met het gehakt en de saus. Strooi de peterselie en de granaatappelpitjes over. Je kunt het met tomatensalade serveren of met verschillende groentes. Het is wat jezelf wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *