Pannenkoekjes met bruine basterdsuiker

Deze pannenkoekjes worden vaak bij kraampjes of karretjes op straat verkocht en zijn een heerlijk winters dessert. Het is een eenvoudige traktatie, vol met lekker smeltende bruine suikersiroop. Het is een Zuid-Koreaans gerecht.

Vers: 150 ml melk, tot lauwwarm verhit

Specerijen: 1/2 tl zout

Voorraadkast: 3 g actieve gedroogde gist, 2 tl kristalsuiker, 200 gr bloem plus extra voor het bestuiven, 40 gr kleefrijstmeel, 45 gr bruine basterdsuiker, 1 el geroosterde walnoten grof gehakt, 1 el plantaardige olie,

 

Bereiden: Meng de gist, kristalsuiker en melk in een kleine kom en laat het mengsel 10 min staan. Meng in een andere kom de bloem, het rijstmeel en zout. Voeg dit mengsel toe aan het gistmengsel en meng alles tot een samenhangend deeg. Laat het 1 uur rusten. Meng de bruine suiker en walnoten. Stort het deeg op een bloem bestoven werkblad en verdeel het in 4 stukken. Vorm er schijven van 10 cm doorsnee van. Schep 1 el van de gesuikerde walnoten in het midden. Breng de randen omhoog en over de vulling en druk ze dicht. Maak er weer een platte schijf van. Verhit de olie in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de pannenkoeken 5- 8 min tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *