Mini ragoûtbakje gevuld met kippenragoût

Dit is wel ff een knoeiwerkje. Gasten hebben wel een servetje nodig als je het uitserveert. Het was wel erg lekker moet ik zeggen. Dit hapje kan je pas op het laatste moment maken en uitserveren. Waarschuw mensen wel dat het heet kan zijn. Het is wel ff een werkje. Als je genoeg tijd heb dan kun je dit hapje maken. Je kunt de bakjes ook vullen met andere ingrediënten.

Ingrediënten: kippendijen met vel, kippenbouillon, 50 g boter, 60 g bloem, 1 ui fijn gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gesnipperd, bosui in dunne ringen, peper, zout, olijfolie, fijn gesneden bieslook,

 

Bereiden: Voorverwarm de oven op 210 graden. Leg de kippendijen in de oven schaal met de vel omhoog. Sprenkel de olijfolie over de kippendijen en breng het op smaak met zout en peper. Bak de kip voor ongeveer 35 minuten. Pak een steelpannetje. Doe de boter in de pan en laat het smelten. Voeg de ui en de knoflook toe. Bak de ui en de knoflook mooi glazig. Voeg dan de bloem toe en bak de bloem gaar. Voeg de kippenbouillon beetje bij beetje toe. Het moet wel een dikke roux worden. Haal de kip uit de oven. Pak 2 vorken en haal het vel er voorzichtig af. Leg het velletjes terug in de ovenschaal. Haal de kip met de 2 vorken uit elkaar. Voeg dat bij de roux. Roer de kip goed door de ragoût en breng het op smaak met peper en zout. Voeg de bieslook toe en roer alles goed door elkaar. Vul de ragoûtbakjes met de ragoût. Garneer het af met de bosui en het krokante velletje.

Eén antwoord op “Mini ragoûtbakje gevuld met kippenragoût”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *